Pages

Tuesday, November 25, 2008

mekdi

i) selasa 25/11/08. akil demam. pagi tadi akil ade appointment kat klinik. tengok2 dia kena cucuk, kalini for hepatitis (dlm hati aku dah kata, mesti demam nih...) sib baiklah tak teruk sgt dia meragam.

ii) dulu aku ingat senang jadi surirumah ni. rupanya susah jugak. surirumah dgn masak-memasak tu cam sinonim gitu. hari2 kena sediakan menu untuk keluarga. eh, masalahnya bukan sbb kena memasaklah! masalahnya sebab kena sediakan menu tu la. nak jugak ambil kira selera en hubby yg biasanya pedas2, kena jugak prihatin dgn selera anak2 yg tak suka pedas, mimie pulak suka lauk yg berasaskan sup, banyak songeh ar... sukanya kalau takyah masak! jom mekdi! i like to move it, move it...

iii) duno what. duno why. something is missing somewhere...just feeling so. apa yek? i'll figure it out.

iv) tonite nak dok depan pc lagik. nak cari mood...


3 comments:

Mak Su said...

saya pun selalu fenin fikirkan menu apa nak masak, kena fikirkan perut semua isi rumah...huhuhu

[Fadilah Diyana] said...

salam kak manjalara...lama saya xtinggal jejak kat sini...bukan xmenapak tp xtau apa nak ditulis...kalau hai2 bye2 jer nanti bosan plak...ehehe...kali ni saya tertarik dgn french fries tu...best giller...nampak sedap giller...lg2 yg shake ye...

Manjlara said...

maksu - mmg fenin i tell you huhu!

fad - akk pung selalu jadi silent reader je kat blog fad, tak tau apa nak mesej. fries tu? mmg syok kalau kasi shake :D