Pages

Wednesday, April 16, 2008

Buka puasa!


Semalam saya disuruh berpuasa dari jam 10mlm sampai 8pg keesokannya (harini). Hmm... puasa tengah malam sampai pagi, taklah mendera nafsu sangat :D, saya rasa takde masalah. Esoknya, seawal 8pg saya dah terpacak depan klinik. Doktor cucuk jari saya dan ambil sample darah, lepas tu doktor suruh saya minum secawan besar air gula. (besarnya kole tu, mcm bekas nak rendam serbuk teh aje huhuhu!) Adoila... belum pernah rasanya tekak saya minum air semanis itu! yelah, dah nama pun air gula kan? seksanya nak menghabiskan air tu ya amattt! masa tulah saya rasa cam nak nangis jer, sebab kena buka puasa dengan air tu... takut kalau2 termuntah, rasa nak muntah saya tahan sekuat hati :(

Akhirnya dapatlah saya habiskan juga air tu, ingat boleh lah sarapan macam biasa lepas tu, rupenya kena puasa lagi 2 jam uwwaaa... lepas 2 jam, saya disuruh datang semula ke klinik untuk diambil sample darah saya semula. Di situlah doktor baru dapat memastikan samada saya pengidap diabetic atau tidak. Alhamdulillah!! saya bukan pengidap diabetic, horeyyy! doktor terpaksa periksa betul-betul, sebab saya ada sejarah melahirkan baby yang agak besar (4.2kg), biasanya jika melahirkan baby yang besar ada kemungkinan ibunya ada diabetic huhu!

Oh ya! yang "horeyyy!" sesangat tu, sebab 'ujian' tu dah selesai, saya boleh gi makan, jam pun dah pukul 11 tgh. En Hubby kata..."terasa nak makan apa? order aje...!"

7 comments:

blackpurple @ jowopinter said...

Jaga diri.

Semoga 'kenan'lah nanti ya. Tang yang kacak dan pemalu itulah. Hehehe!

Nina Suria said...

salam lara, masuk blog ko ni rasa nak wat scrapping lak :D kakmOn belum sempat lg mengulit baby mu, tp teruja gak baca komen kengkawan. tatau bilalah kakmOn ni boleh lepas

Manjlara said...

bp - mekasih. a'ah mintak2 kenanlah :D

nina suria - salam kakmon, kite mmg ske bc blog kakmon senyap2, sambil curi2 resepi gak :D

Anonymous said...

lara,
peringkat akhir2 macam ni, mmg kena banyak2 jaga kesihatan. ruby pun pernah alaminya..

-ruby hazri-

Manjlara said...

ruby - betul tu, makan-minum, emosi pun kena jaga adeh...

CikguZue said...

moga mak n baby sihat gak...

[Fadilah Diyana] said...

alhamdulillah akak shat...take care ya sis...