Pages

Tuesday, March 18, 2008

Cerita kosong

"Macam mana sekarang?..." tanya kawan lama saya sewaktu bertemu buat kali pertama selepas saya bergelar surirumah sekarang ni.

"Alhamdulillah, macam nilah..." kata saya.

"Cuba cerita sikit, apa yang ko buat tiap-tiap hari eh?.." tanya kawan saya lagi. Dia sememangnya tak percaya bila saya kata saya nak berhenti kerja dulu. Dia kata dia berani kerat jari kata saya confirm akan kembali bekerja kerana dilanda kebosanan.

"Bangun pagi, siap anak ke sekolah, masak, basuh kain, tolong anak buat kerja sekolah, bla..bla..." jawap saya.

"Peliknya aku, tak bosan ke?..." tanya dia.

"Bila bosan, aku sakat la anak aku hehehe!..."

Memang sungguh pun, sejak saya tak kerja ni, anak bongsu saya tu semakin spoilt. Makan disuapkan, baju dipakaikan. Bila dia dah terlebih manja, saya marahkan, dia pun start lah merajuk-rajuk. Bila dia start merajuk, saya pun mulalah sibuk memujuk huhu! tak faham...

10 comments:

KV said...

untung nya dpt jd suri rumah sepenuh masa. Kv plg nyampah bila nk kena gosok baju kerja. uhu..malas.

Atiesya said...

salam Lara..ermm ada gak org tanya sy gitu ler..duk umah x boring ke?apa lagi sekarang ni anak ke asrama..sy kata takde bosannya sebab byk sangat kerjanya kat umah.iron baju.cuci baju,masak,gi berkebun dan xde bosannya..seronok adalah.......

muadzlife said...

salam singgah...

seb baik ada anak nak disakat...hehehee

blackpurple @ jowopinter said...

Dia ada mintak dukung lagi tak? hehehe!

Mak Su said...

bestnyer dok umah.... boleh layan telenovela gaks. ahaks

kasut-gombak said...

thx sbb sudi singgah kt blog sy.

syimasyawal said...

salam maulidur rasul buat lara...

Hmmm... bosan ke duk umah? hehehehheehe kita lak suka... memang bukan kaki merayap... kalau cuti2 tu syukurnya dapat duk umah... dapat baring2 gan anak... hish macam2lah boleh buat... entah bila dapat merasai semua tu...

Manjlara said...

kv - alhamdulillah. untung juga boleh bekerja, bantu suami :)

atiesya - salam atiesya, yelah! mcm sibuk aje spjg masa kan? tak sempat nak rasa bosan huhu!

muadzlife - salam, a'ah... klu sorang2 mau sawan dibuatnya, nauzubillah!

blackpurple - ada, tapi sy suruh mintak kat abahnya :D

maksu - tak sempat i tell you! byk keje menunggu huhu!

kasut gombak - no prob ;)

syima - dgn kehadiran En Streamyx di rumah, takde la bosan sgt :D

zuekay said...

memang seronok bebenar kan duk kat rumah...stakat ni saya pun tak rase boring lg...memanjang duk dpn laptop ja...hehheh

Manjlara said...

cikgu zue - isy, kalau macam cikgu, lagilah tak boring, nama pun sdg bercuti, kat oversea lak tu! hehehe!