Pages

Friday, February 8, 2008

Sarapan pagi Jumaat



Roti banjir. My favourite! kat sini harganya dah cecah RM1 sekeping. Namun tahap kelarisannya masih lagi dalam carta top-rank. Boleh dikatakan semua rakyat Malaysia gemar mengudap roti canai setiap pagi, atau paling kurang 1-2 kali seminggu (macam saya). Memang boleh bikin duit kalau reti tebar roti canai kat sini. Tapi kalau harganya boleh maintain seperti sebelumnya mungkin lebih baik, atau paling kurang pun kekal begitu. Atau kita akan mengalami fenomena baru selepas pilihanraya nanti? (setiap jumaat semua rakyat Malaysia akan dijamu sekeping roti canai percuma?...) ekekeke! Kalaulah...

6 comments:

© OD said...

Kalaulah betul, OD balik ke sana... ekekeekekeke... sedap kan, roti banjir (first time dengar n guna terma nih!!!). OD pun suka melimpah-ruahkan kuah kat dalam pinggan roti canai. Tak sedap kalau makan cicah tu... tak real... ekekekeke... meh sini, OD buatkan roti canai... senang jek... cuma malas nak buat je sebenarnya...

Manjlara said...

Hmm...sapela yg bermurah hati nak kasi roti canai free tiap2 ari Jumaat kat kite ni OD, hehehe! A'ah makan roti canai ngan kuah2nye skali baru nala! yg ni kite campur kari, dal, sambal sumer kasi taruk. Eh, OD pandai wat roti canai rupenye...patutler En Anney sayang!

© OD said...

Salam Lara...
Tak pandai sebenarnya... hentam keromo jek cam Lara masukkan sakneka kat dalam kuah roti canai tu... ekekekeke... sabo sabo. Nak try esok.

blackpurple @ jowopinter said...

Saya tak suka sangat roti canai. Dulu-dulu sukalah. Sekarang lebih suka tosai. Kurang kolestrol...Hehehe!

Manjlara said...

OD - Isy, mana leh tak tau...OD saje je nak merendah diri ler tu! try jgn tak try! :D

BP - Owh, tosai...mmg enak kalau dimakan sewaktu masih panas dan garing, nak2 kalau kena ngan kuah kelapa dia tuh :))

Mersik said...

Memang sedap tu.. pokcik suka.. Tapi tak best la kalau mkn soang2 kekekek...