Pages

Saturday, July 19, 2008

Kerinduan...?

Alahai, sayunya pertanyaan Maksu nih! Mungkin ada benarnya, rindu sungguh saya nak pakai jeans semula, nak baca novel sambil meniarap, nak sapu sampah di halaman rumah, nak window shopping... ahh, rindu sekali!

Waktu 1st trimester pregnancy dulu, saya masih boleh buat semua tu. Masuk 4 bulan, baru tak boleh pakai jeans. Kalau tak silap, sehingga masuk bulan keenam pun saya masih 'gagah-berani' lagi jalan2 ke shopping mall, atau sekurang-kurangnya belek buku di MPH Midvalley atau KINO di KLCC, cuma waktu tu saya dah tak boleh baca buku sambil meniarap lagi (posisi feveret saya waktu membaca!).

Sekarang dah masuk trimester akhir. Segala keperluan bagi menyambut 'orang baru' dalam family kali ni dah siap sejak bulan lepas. Eh, macam terlebih excited pulak kali ni. Hakikatnya dalam hati masih berdebar-debar untuk menempuh saat-saat melahirkan tu, kali terakhir melaluinya kira-kira 7 tahun lepas! Moga Tuhan memudahkan segala-galanya, amiin.

5 comments:

Anonymous said...

Lara,
kita pun tak sabar nak tunggu anak sedara baru... harap-harap a girl, ameen

- kaksu -

Manjlara said...

kaksu :)
kite dh tak berdebar-debar lagi, sbb dah tau baby boy :(

tapi la ni dok berdebar tang nak bersalin normal ka... caesarean ka, lagu hat dulu huhu! mintak2 biarlah normal..

kamar hati said...

semoga selamat semuanya yer... :)

Mas Samsudin said...

moga lara selamat melahirkan...akak baru bersalin 8 bln lalu...jarak dgn anak sblmnye..8 tahun.lebih kurang lah kite...mmg terlebih excited..sbb dah lama tak bersalin..

Ummihana said...

Salam lara..dah lama kita tak bertemu kat cyber ni, kan?

saja drop by here to wish you a safe delivery............